Skip to content

Fornybar energi

Å jobbe med fornybar energi er en sikker og fremtidsrettet karrierevei. Det er også spennende og utfordrende å arbeide med, og det finnes uendelige muligheter på det globale jobbmarkedet. Norskeide DNV er verdens største uavhengige rådgiver innen fornybar energi.

En karrière i fornybar energi

Det er stort fokus på fornybar energi globalt, og energiselskaper verden over satser stort på fornybar energi som vindkraft, vannkraft, solkraft og bioenergi. Kostnadene for å produsere fornybar energi er nå konkurransedyktige med produksjonen av kull- og gasskraft. En karriere innenfor fornybar energi er framtidsrettet og bærekraftig, og har aldri vært mer spennende. 

Hos DNV er vi alltid på utkikk etter nye kandidater, og vi tror på å bruke gammel kunnskap med ny teknologi. Hvis du er initiativ- og kunnskapsrik, brenner for fornybare kilder og ønsker en global karriere med spennende muligheter, har du kommet til riktig sted. 

Motiverende og utfordrende

- Det er spesielt motiverende å jobbe med fornybar energi når vi virkelig ser konturene av en ny og grønnere fremtid for energibransjen, sier Emilie Brackman.

Brackman er sivilingeniør og konsulent i DNV, der hun jobber i et team som har spesialisert seg innen flytende vindkraft. Teamet arbeider tett med Equinor og deres flytende vindpark utenfor kysten av Skottland. Spesielt for flytende vindkraft er at man drar på gammel kunnskap fra olje- og gassnæringen, og bruker den i en helt ny bransje.

- Med en så markant vekst i bransjen og utvikling innen teknologien som vi har i dag, er det ikke tvil om at fornybare kilder snart blir en vesentlig del av verdens energiforsyning, fremholder Brackman. 

Les også: Sommerjobb for ingeniører

Hvem er DNV?

DNV er et verdensledende selskap som driver med rådgivning, testing og sertifisering i den globale energisektoren. Vi leverer klassifikasjon og teknisk pålitelighetsanalyse sammen med programvare og uavhengig ekspertrådgivning til blant andre:

En av våre viktigste oppgaver er å balansere de næringsdrivendes behov med samfunnets behov på den beste måten. DNV opererer i mer enn 100 land, og våre fagfolk jobber dedikert med å hjelpe kunder å gjøre verden tryggere, smartere og grønnere.

Les også: Kunstig intelligens

Fornybar energi er fremtiden

Fokus på klimaendringer og bærekraft har skapt stor oppmerksomhet om fornybar energi globalt, og derfor er fornybar energi både en spennende, framtidsrettet og sikker karrièrevei. Som student får du solid tverrfaglig kompetanse i emner som økonomi, økologi, teknologi og miljø, slik at du er rustet til å planlegge og gjøre vurderinger knyttet til en rekke interessegrupper og fagmiljøer. 

Hos DNV rekrutterer vi kontinuerlig både erfarne fagfolk og nyutdannede studenter innen fornybar energi. Dette er nødvendig for at vi alltid skal være på topp innen teknologi og bærekraftighet. Vi ønsker å tiltrekke oss og utvikle unge profesjonelle til å gjøre global karrière med DNV, og tilbyr flere spennende traineeprogrammer

I tillegg til dette lyser vi ut en rekke forskjellige sommerjobber hvert år, til studenter på bachelorstudier og masterstudenter på fjerde året. Vi er ute etter unge kandidater som utdanner seg innenfor maritim sektor, olje- og gassektoren, energi, bedriftsstyring og digitale løsninger, i tillegg til IT, finans og HR. Følg med på denne siden og meld deg på mailinglisten, for å få informasjon om relevante prosjekter. 

Les også: Maskinlæring

Kombinasjonen av årevis med erfaring og fersk kompetanse rett fra universitetet har vist seg å være en svært vellykket sammensetning innen fornybar energi. Unge og skarpe hoder er flinke til å tenke ut nye ideer og finne løsninger, og bruke teknologi som kan utvikle fornybare og bærekraftige samfunn. Derfor tror vi på å ansette nyutdannede studenter. Hos oss får du sette teori i praksis, mens du utfordrer fagfolk i bransjen med fersk kunnskap rett fra universitetet. 

Vi løser dagens utfordringer og ser morgendagens muligheter

Hos DNV hjelper vi selskaper med å ta gode beslutninger, og ser hvordan ting henger sammen på et tverrfaglig plan for å finne smartere og bærekraftige alternativer. Vi har et bredt syn på verden, noe som har gjort oss verdensledende i den globale energisektoren. Vi er opptatt av å styre risiko, uten å gå på kompromiss av sikkerhet og resultater, og tilbyr blant annet:

  • Høy kunnskap om maskiner
  • Hydrodynamikk
  • Integrert software
  • HVDC transmission

Arbeid med fornybar og miljøvennlig energi hos DNV

Hos DNV er vi en stor gruppe dedikerte og uavhengige eksperter, og vi vil gjerne ha med deg på laget. Vi ønsker oss deg som brenner for å jobbe globalt med solenergi, vannkraft, vindkraft, og andre former for fornybar energi. Hos oss får du mulighet til å finne løsninger for å fornye kraftproduksjon, og du bør derfor ha evne til å se morgendagens muligheter. 

Kontinuerlig rekruttering av studenter, fagfolk og eksperter gjør at vi bedre kan forstå og forberede oss på fremtiden. Sammen skaper vi et samfunn som er tryggere, smartere og grønnere. 

Vi legger ut alle våre stillinger på LinkedIn og på Finn. Ved å legge inn jobbvarsel får du e-post når vi legger ut nye stillinger. 

Les også: Etisk hacking

Read these interesting articles regarding DNV and our work

The text is available in both English and Norwegian.

 

Risk Management

 

Risikostyring

 

Renewable energy

 

Fornybar energi

 

Machine learning

 

Maskinlæring

 

Summer jobs for engineers

 

Sommerjobb for ingeniører

 

Cyber security

 

Software development