Skip to content

Maskinlæring

Maskinlæring kan bidra til å løse noen av de viktigste risikoutfordringene verden står overfor, som å sikre verdens jord- og vannressurser, og å minske ulikheter og forbedre utdanning.

Kunstig intelligens og maskinlæring

Maskinlæring er en gren av kunstig intelligens som kombinerer blant annet informatikk, matematikk og beregningsorientert statistikk. Maskinlæring er teknikker som gjør datamaskiner i stand til å finne mønstre og håndtere store mengder data på en intelligent måte. Ved hjelp av design og algoritmer blir datamaskiner i stand til å lære fra og utvikle atferd basert på empiriske data. Maskinlæring kan brukes innen blant annet:

  • Beslutningsstøttesystemer
  • Data mining
  • Stemmegjenkjenning
  • Automatisk føring av kjøretøy

Selv om maskinlæring ikke egentlig er en ny teknologi, har det vært en av de største teknologitrendene de siste årene. Ved å bringe den gamle teknologien til sitt fulle potensiale, åpner vi opp nye og spennende muligheter for dataanalyse og problemløsning. Aktiv bruk av maskinlæring kan bidra til å effektivisere risikostyring ved å forutse hendelser og utfall.  

Les også: Kunstig intelligens

Skipsindustriens AI er her

Klassifisering av skip og kontroll av at skipene lever opp til sikkerhets- og kvalitetsstandarder både under konstruksjon og drift, er et stort og tidkrevende arbeid. 

Nå har DNV utviklet en digital samarbeidsplattform som inneholder avanserte algoritmer og maskinlæring. I plattformen puttes ringpermer fulle av tegninger og dokumenter inn i samme system, slik at både kunde og inspektør kan arbeide i et og samme verktøy. Fremtidsmålet er at den nye plattformen også skal være tilgjengelig på tablet, som vil være spesielt nyttig for inspektører som er ute på verft. De fremtidige mulighetene er spennende. 

- Vi beveger oss i en retning der vi er mer transparente, hvor kunden ikke bare får innsyn i hele prosessen, men også kan kommentere på den, forteller Stein Arild Holsvik. 

Holsvik er prosjektleder og Senior Surveyor for DNVs stasjon i Ålesund. Han forteller at alt koker ned til en ønske om å jobbe smartere og mer effektivt. 

- Vi gjenbruker den gjemte kunnskapen vi har i systemet og utnytter dataen vi har der på en ny og bedre måte, sier Holsvik. 

Den nye samarbeidsplattformen er bare et av flere store prosjekter der DNV er pådriver for en digital omstilling i industrien. Å jobbe tett med et mangfold av kunder og ansatte er et av kjennetegnene ved å jobbe i DNV, og dette er det mulig å lære mye av. 

Les også: Etisk hacking

Big data

Det er krevende å håndtere store mengder data. Med nye, digitale industriplattformer kan vi utnytte big data til sitt fulle potensiale. Dette kan hjelpe maritim sektor, energibransjer og andre sektorer øke sin lønnsomhet uten å gå på kompromiss av sikkerhet og miljø. 

DNV 

DNV er et verdensledende selskap som driver med rådgivning, testing og sertifisering i den globale energisektoren. Vi leverer klassifikasjon og teknisk pålitelighetsanalyse sammen med programvare og uavhengig ekspertrådgivning til blant andre maritim sektor, olje- og gassektor og energibedrifter. 

En av våre viktigste oppgaver er å balansere de næringsdrivendes behov med samfunnets behov på den beste måten. DNV opererer i mer enn 100 land, og våre fagfolk jobber dedikert med å hjelpe kunder gjøre verden tryggere, smartere og grønnere. 

Les også: Fornybar energi

Gjør karrière i maskinlæring

Hos DNV er vi alltid på utkikk etter nye kandidater, slik at vi kan fortsette å være på topp innen teknologi og bærekraftighet. Vi rekrutterer både erfarne fagfolk og nyutdannete studenter, fordi vi tror på å bruke gammel kunnskap med ny teknologi. Unge og skarpe hoder er flinke til å tenke ut nye ideer og finne løsninger, og ta i bruk teknologi som kan utvikle fornybare og bærekraftige samfunn. Maskinlæring spiller en nøkkelrolle i denne utviklingen. 

Vi ønsker å tiltrekke oss og utvikle unge profesjonelle til å gjøre global karrière med DNV. Vi lyser ut en rekke forskjellige sommerjobber hvert år, til studenter på bachelorstudier og masterstudenter på fjerde året. Vi er ute etter unge kandidater som utdanner seg innen maritim sektor, olje- og gassektoren, energi, bedriftsstyring og digitale løsninger, i tillegg til IT, finans og HR. 

Les også: Sommerjobb for ingeniører

Sammen kan vi løse dagens utfordringer og finne morgendagens muligheter, og dermed skape samfunn som er tryggere, smartere og grønnere. 

Vi legger ut alle våre stillinger på LinkedIn og på Finn. Ved å legge inn jobbvarsel får du e-post når vi legger ut nye stillinger. 

Read these interesting articles regarding DNV and our work

The text is available in both English and Norwegian.

 

Risk Management

 

Risikostyring

 

Renewable energy

 

Fornybar energi

 

Machine learning

 

Maskinlæring

 

Summer jobs for engineers

 

Sommerjobb for ingeniører

 

Cyber security

 

Software development