Skip to content

BRCGS glutenfritt sertifiseringsprogram utgave 3

Forbedre kontrollen av gluten i glutenfrie produkter og konsistent møte kundens forventninger, samtidig som risikoene forbundet med å stole kun på glutentesting av sluttprodukt.

Sertifisering av matproduksjonssystemet etter BRCGS glutenfri standard demonstrerer ditt engasjement for sikkerhet, kvalitet og driftskriterier som kreves for å oppfylle forpliktelser i forhold til juridisk compliance og beskyttelse av kunden på både nasjonale og globale markeder på alle trinn av forsyningskjeden.

Hva er standarden?

Det globalfrie sertifiseringprogrammet (GFCP) global standard gir et rammeverk for et glutenfritt administrasjonssystem. Det støtter kontrollen av gluten i glutenfrie produkter, fra produksjon til behandling og pakking.

Standarden er HACCP-basert og integrerer matsikkerhetsadministrasjonssystemer og internasjonalt godkjente beste produksjonspraksiser for å garantere produktsikkerhet og kvalitet. BRCGSs glutenfrie sertifiseringsprogram kan legges til enhver GFSI-benkemerket matsikkerhetsstandard, slik som BRCGS Food, FSSC 22000, IFS Food og SQF.

Det utfyller GFSI-benkemerkede standarder og er anerkjent av de store søliakiforbundene globalt. Standarden gjelder de følgende produktene:

 • Behandlede matvarer, både eget merke og kundemerkede
 • ingredienser for bruk av mattjenesteselskaper, cateringselskaper og/eller matprodusenter
 • kjæledyrsfôr
 • kosmetikk
 • naturlige helseprodukter
 • medikamenter

Fordeler med å bli sertifisert

Personer som er avhengige av en strengt glutenfri diett må vite at de merkede produktene er trygge. Et glutenfritt administrasjonssystem gir et sterkt nivå av beskyttelse mot svikt og klar gjenkjenning ved kjøpepunktet.

Revisjonene kan gjennomføres som enkeltstående eller i kombinasjon med din GFSI-sertifiseringsrevisjon. Dette hjelper deg til å senke revisjonskostnader og redusere forstyrrelser i forretningsaktivitetene. Videre harmoniserer det sertifiseringsdatoene for din beleilighet.

Tilpasning av en systembasert og fasilitetssertifiserende metode for glutenfri administrasjon kan hjelpe selskapet til å

 • Forhindre produktsvikt
 • Redusere risiko tilknyttet det å stole bare på glutentesting av sluttproduktet.
 • Beskytte personer som er i fare og gjøre det enkelt å identifisere glutenfrie produkter
 • Åpne nye markeder og øke forretningsmuligheter
 • Skaper konsumenters merketillit ved å forbinde glutenfrie konsumentproduktkrav og bifall med ledende søliakorganisasjoner

Komme i gang

For å bli sertifisert må du først implementere et system som oppfyller glutenfri-sertifiseringsprogramkrav. DNV er et akkreditert tredjeparts sertifiseringsorgan og kan hjelpe deg i løpet av reisen, med start fra relevant opplæring til egenvurderinger, mangelanalyse og sertifiseringstjenester.

Finn ut mer om hvordan du kommer i gang på veien til sertifisering.

 

eAdvantage

Logg inn som kunde

 

Opplæring i ledelsessystemer

Gjennom våre kurs vil du bli bedre rustet til å implementere og sertifisere ditt styringssystem

 

ViewPoint - vårt kundefellesskap

Innsikt fra våre globale undersøkelser. Diskuter beste praksis og trender med DNV-eksperter og kolleger i bransjen.

 

Morgendagens verdivurdering 2014

Vår årlige vurdering av hva som kjennetegner bærekraftslederne

 

Business Assurance-blogg - GoingSustainable

Nyheter, trender, ideer og innsikt om hvordan man kan oppnå bærekraftig forretningsytelse

 

Finn ditt lokale kontor

Finn ditt nærmeste Business Assurance-kontor