Mat og drikkevarer

ASC-fôrstandard

ASC feed standard - 1134x300

Kontakt oss

Hva kan vi hjelpe deg med?

Jeg ønsker mer informasjon

Vet du allerede hva du trenger?

Send meg gjerne et tilbud

Sikre at møllene for fôr imøtekommer strenge miljø- og samfunnsmessige krav, at ingrediensene kommer fra samfunnsmessig ansvarlige kunder og bruk miljømessig ansvarlige råmaterialer. Legg vekt på det helhetlige ved å kreve en ansvarlig anskaffelse av alle hovedingrediensene i fôret.

ASC-fôrstandard gjelder fra september 2022 og takler en av akvakulturens største mulige innvirkninger, produksjonen av fôr. Dette gjør den på en helhetlig måte ved å kreve en ansvarlig anskaffelse av alle fôrets hovedingredienser. 

I dag blir fôr vurdert som en del av standarder for oppdrettsanlegg, som f.eks. ASC Salmon. Med sin egen ASC-fôrstandard kan møller for fôr vurderes atskilt, slik at kundene forsikres om at fôret som brukes i ASC-sertifiserte oppdrettsanlegg er anskaffet på en ansvarlig måte - uavhengig om det inkluderer hav- eller landbaserte ingredienser.

Om standarden

ASC-fôrstandard gjør det klart at sertifiserte møller må anskaffe et økende nivå av miljømessig bærekraftige ingredienser, ingredienser fra havet utgjør faktisk en mindre del av fôr-ingrediensene, hvor cirka 75 % av ingrediensene kommer fra jordbruk, som soya, hvete og ris. Disse har sin egen innvirkning, og da spesielt hva gjelder avskoging og konvertering av jord, som ofte overses når det debatteres om industri. 

For plantebaserte ingredienser, som for hav-baserte, må møller registrere og rapportere alle ingredienser som utgjør mer enn 1 % av fôret. Det vil også være nødvendig med tiltak for å garantere at de ble anskaffet på en ansvarlig måte. Det vil være avgjørende at de vurderer risikoen ved en spesiell ingrediens som fører til avskoging og konvertering av jord. Samtidig må de forplikte seg til å gå over til en forsyningskjede som ikke har disse negative innvirkningene. 

Standarden trer i kraft fra 1. september 2022, når møller for fôr blir berettiget for sertifisering. Oppdrettsanlegg vil deretter ha 24 måneder på seg til å gå over til ASC-overensstemmende fôr for å fortsette å imøtekomme ASC-standard for oppdrett. 


Lenker

Feed - ASC International (asc-aqua.org)

ASC-Feed-Standard_v1.0_June-2021.pdf (asc-aqua.org)

Feed-standard-overview-and-steps-Final-.pdf (asc-aqua.org)

Kontakt oss

Hva kan vi hjelpe deg med?

Jeg ønsker mer informasjon

Vet du allerede hva du trenger?

Send meg gjerne et tilbud

Relatert service som kan være av interesse: