Kurs i kultur for matsikkerhet

Mattrygghetskultur kan defineres som de holdninger, verdier og overbevisninger som deles av en gruppe mennesker. Det er de ansattes holdninger, overbevisninger og atferd som avgjør hvor forpliktende og robust en organisasjons mattrygghetsstyring er. En organisasjons mattrygghetskultur gjenspeiler i praksis "hvordan vi lager trygg mat her".

Dette endagskurset vil hjelpe deg å forstå prinsippene for mattrygghetskultur. Global Food Safety Initiative (GFSI) introduserte ideen om mattrygghetskultur i versjon 7 av sine benchmarkingkrav, noe som katapulterte dette konseptet inn i rampelyset, siden GFSI er motoren bak en lang rekke sertifiseringsordninger, fra IFS og BRC til FSSC 22000 og mer.  

For å forstå hvordan man skal tilnærme seg mattrygghetskultur for å sikre samsvar og holde seg synkronisert med bransjetrender og kundenes forventninger, må man forstå tre grunnleggende spørsmål:

  • Hvorfor mattrygghetskultur?
  • Hva er egentlig mattrygghetskultur?
  • Hvordan kan organisasjoner implementere den på en effektiv måte?

Kursets læringsmål

Dette kurset er utviklet for å gi deg muligheten til å lære om konseptene og elementene knyttet til kvalitetskultur og mattrygghet, basert på de viktigste standardene og publikasjonene innen mattrygghet og menneskelig atferd.  Kurset dekker følgende spesifikke læringsmål:

  • Forstå kombinasjonen av verdifulle konsepter som effektivt kan bidra til å redusere utbrudd av matbårne sykdommer og dermed forbedre mattryggheten i organisasjonen ved å integrere menneskelig atferd, organisasjonskulturen og styringssystemet for mattrygghet.
  • Forstå betydningen av kultur, sett fra et organisatorisk synspunkt, og dens forhold til atferd på alle nivåer i organisasjonen.
  • Forstå lederskapets rolle i utviklingen av mattrygghetskulturen.
  • Vite hvordan bruk av anerkjennelse kan påvirke og styrke initiativer for atferdsendring.
  • Få bedre kunnskap om verktøy som kan bidra til å akselerere atferdsendring i organisasjonen i forbindelse med mattrygghetsprogrammer.

Dette kurset passer for

Alle som er involvert i å drive mattrygghetsstyring i bedriften og planlegge, implementere, vedlikeholde eller føre tilsyn med ISO 9001, ISO22000, FSSC, BRC, IFS osv.    

Forkunnskaper: Arbeidserfaring innen ISO22000, FSSC, BRCGS, IFS og relaterte veiledningsdokumenter fra GFSI