Skip to content

MSC Chain of Custody-sertifisering

Sertifisering etter Marine Stewardship Council (MSC) Chain of Custody-standarden demonstrerer for konsumentene at sjømaten stammer fra MSC-fiskerier og ASC-gårdsbruksertifisert kilde.

Sjømat er verdens viktigste fornybare matkilde. Friske hav er avgjørende for å drive marine økosystemer, levegrunnlag og økonomier rundt i verden. Våre hav er under mer press enn noen sinne fra menneske- og miljøpåvirkning. Med voksende konsumentbekymring over produktopphav, miljøpåvirkning og næringsverdi, er økt fokus satt på bærekraft i fiskerisektoren.

Hva er MSC Chain of Custody standarder?

Standarden gjelder enhver markedsaktør (individuelle organisasjoner eller grupper) med eierskap av produktet eller der sjømatproduktet er transformert eller pakket på nytt, inkludert grossister, behandlere, forhandlere, tilberedere og selgere. Det garanterer at ethvert produkt som har MSC eco-etiketten stammer fra et sertifisert bærekraftig fiskeri. Hvert medlem av forsyningskjeden som har eierskap over produktet eller omformer produktet, må være sertifisert opp til det punktet der produktet går inn i sin endelige, konsumentklare pakning.

MSC CoC-standarden gjelder for:

  • Villfangst: Selskaper som er sertifisert etter MSC Fisheries-standarden
  • Akvakultur: Selskaper sertifisert etter Aquaculture Stewardship (ASC)-standardene. Spesifikke ASC-krav er lagt til MSC CoC-standarden.

Fordeler med å bli sertifisert

Sertifiseringen etter MSC CoC-standarden gjør at organisasjonen din kan:
  • Demonstrere at dine produkter stammer fra en bærekraftig kilde
  • Oppfylle konsumentens krav om produktkildeinformasjon
  • Sikre en bærekraftig og sikker matkjede
  • Bygge forbrukertillit
  • Støtte posisjoneringen av produktet med eco-etiketten
  • Møt forhandlerkrav for verifisering av bærekraftig anskaffede produkter
  • Handel med ledende forhandlere og forhandlerkjeder som krever sertifisering

Bruk av MSC eller ASC eco-etikett på sjømatprodukter er kun tillatt der det har blitt implementert en verifisering mot MSC Chain of Custody-standarden og der selskapet har underskrevet en logolisensavtale med programeieren.

Komme i gang

DNV er et sertifiseringsorgan som er akkreditert til å forsyne sertifisering for de enkelte organisasjonene og gruppene mot ASC Farm-standarden, MSC Fisheries-standarden og MSC Chain of Custody-standarden. For å evaluere integriteten til Chain of Custody for relevant sjømat og sjømatprodukter og deres opphav, vurderer DVN prosesser, evaluerer relaterte registreringer og forener produktkvantitet.

Mer informasjon

  MSC Chain of Custody Standard

MSC Chain of Custody Standard

Last ned en brosjyre

  Kurs

Kurs

Oivalluksia aktiivisessa oppimisympäristössä

  Lisäarvoa sinulle

Lisäarvoa sinulle

Les mer om den digitale kundeopplevelsen her

 

Marine Stewardship Councils hjemmeside

Sertifiserings- og miljømerkingsprogram for bærekraftig sjømat

 

MSCs leverandørregister