Skip to content

På to hjul i Bergen – for et grønt lokalmiljø

DNV GL er opptatt av et sunt og friskt lokalmiljø. Fra 20. mai til 8. juni kan alle som ferdes i Bergen sentrum benytte seg av bysykler. Bysyklene blir tilgjengelig i forbindelse med Festspillene i Bergen.

Seksjonsleder i DNV GL Mads A. Eidem (t.v.) presenterer bysykkelen sammen med festspilldirektør Anders Beyer og Axel E. Bentsen, daglig leder i Urban Infrastucture Partner.

I en tid da lokalutslipp og forurensning er en høyaktuell utfordring ønsker DNV GL å oppfordre til et miljøvennlig valg av transportmiddel. 

Sammen med Festspillene i Bergen og Urban Intrastructure Partner (UIP), som administrerer bysykkelordningen i Oslo, vil DNV GL sette opp rundt 200 sykler på 12 stasjoner i Bergen. Syklene vil være tilgjengelig i perioden 20. mai til 8. juni, og tilbudet er kostnadsfritt for alle som ønsker å benytte seg av det. 

– Vi er veldig takknemlige for at DNV GL tok initiativ til dette og for at UIP låner oss deler av sin sykkelpark i noen uker. Jeg oppfordrer alle bergensere til å oppleve byen på en ny måte i år, enten de skal på festspillforestilling eller ikke, sier direktør for Festspillene, Anders Beyer. 

– Vi er glade for å kunne bidra til at bergenserne nå kan prøve ut en grønn og smart ordning, som Oslo har gode erfaringer med. For oss var dette et naturlig prosjekt å gå inn i, ettersom vi er Festspillenes hovedpartner på miljø, sier stedsleder for DNV GL i Bergen Mads Arild Eidem.

Sykkelstasjonene er hovedsakelig plassert ved festspillarenaer og ved lokalene til DNB i Solheimsviken og PwC i Sandviken.