Skip to content

Hvor bærekraftig er du?

DNV GL har utviklet en mobilapplikasjon som kalkulerer ditt klimaavtrykk og gir deg tips til hvordan du kan bidra til en mer bærekraftig framtid. Tar du utfordringen?

Applikasjonen SustainableI® (det bærekraftige jeg) har som mål å gjøre deg oppmerksom på din påvirkning på miljøet og lar deg sammenligne ditt eget fotavtrykk med andres gjennom et visuelt og lekent panel. 

Applikasjonen fokuserer på fem vaner innen kategoriene mat, drikke, vask, utgifter og betaling, avfall og reise. Jo flere spørsmål du besvarer i hver kategori, jo bedre innsikt vil du få i din egen påvirkning. Du kan ta i mot utfordringer som kan bidra til å redusere ditt eget avtrykk og lære mer om hvilke tiltak du kan iverksette for å leve mer miljøvennlig. 

SustainableI® er gratis og kan lastes ned fra iTunes App Store. En versjon for Android vil gjøres tilgjengelig i løpet av juni. 

Innholdet i applikasjonen er på engelsk.

Slik fungerer det

Når du har lastet ned applikasjonen kan du begynne å registrere din informasjon og ditt forbruk. Regnestykket er basert på en syvdagersuke og de fem ovennevnte kategoriene.  Ved å besvare spørsmål om ditt forbruk vil applikasjonen beregne ditt fotavtrykk sammenlignet med gjennomsnittet av alle som benytter SustainableI®. 

Synes du ditt klimaavtrykk er høyt kan du enkelt ta i mot utfordringer for å redusere fotavtrykket, og på den måte lære mer om bærekraftig forbruk. Det finnes to typer utfordringer – en standardutfordring som bidrar til en varig forbedring av ditt forbruk, og en mindre dagsutfordring. Hver utfordring du gjennomfører vil utgjøre en forskjell og forbedre ditt klimaavtrykk. 

Last ned applikasjonen SustainableI® fra iTunes App Store.