Akva-revisor anlegg

GLOBALG.A.P. stiller krav til kompetansen akva-revisorer anlegg skal ha og vi har utarbeidet et kurs som dekker kravene. Med dette kurset vil du få de nødvendige verktøyene til å gjøre interne gjennomganger (self assessment) av GLOBALG.A.P. sjekklistene på anleggene.

Akva-revisor anlegg er de som kan gjennomføre self-assessment ute på lokalitetene og på slakteri.

Kompetansekrav er et økende globalt fokus i næringsmiddelindustrien og primærnæringen. GLOBALG.A.P. IFA er anerkjent som GFSI standard på linje med bla BRC Global Food Standard og FSSC22000. GLOBALG.A.P. har som mål å sikre kompetansen i hele verdikjeden slik at forbruker skal kunne være trygg på at risikoer blir vurdert hele veien fra lakseproduksjon til forbrukers tallerken. Vi har utarbeidet et kurs som dekker de formelle kompetansekravene til GLOBALG.A.P. for akva-revisorer anlegg med fokus på interne revisjoner (8 timer), mattrygghet (4 timer) og risikovurderinger inkludert HACCP (4 timer).

Målet med kurset

  • Forstå internrevisjonens plass i styringssystemet og kjenne revisjonsprosessen så man selv kan opptre som akva-revisor anlegg
  • Forstå grunnleggende trinn i en risikoanalyse og kunne utføre en risikoanalyse
  • Delta aktivt i driften av HACCP systemet og bidra til å videreutvikle HACCP systemet basert på resultatene fra systemet
  • Fylle formalkravene for å gjøre internal inspections etter GLOBALG.A.P. sjekklistene. Før man gjør interne revisjoner anbefaler vi at man har lest standarden godt, eventuelt deltatt i et kurs der kravene i selve standarden gjennomgås

Kursets hovedinnhold:

Interne revisjoner

  • Hvorfor gjennomføres det internrevisjoner?
  • Gangen i arbeidet med en internrevisjon

Trygg mat

  • Hvordan sikre at maten er trygg?
  • Hvilke farer skal vi være obs på ved produksjon av fisk?

Introduksjon til risiko

  • Risikoanalyse
  • Hvordan styrer vi for å sikre at det ikke skjer uhell?
  • Hvordan kan man redusere konsekvensene dersom allikevel uhellet er ute?

Grunnleggende om HACCP.

  • Hvorfor har man HACCP?
  • Hvordan etablere et HACCP system?

Kurset gjennomføres med forelesninger, gruppediskusjoner og praktiske oppgaver.

Kurset passer for de som skal revidere på sjøanlegg og ferskvannsanlegg i oppdrettsbransjen, dvs. akva-revisorer anlegg.

For de som skal revidere QMS systemet (akva-revisorer QMS) er det krav om 16 timers opplæring i interne revisjoner, dvs at dette kurset ikke fyller kravene til opplæring i interne revisjoner.

Management Systems Training

Helse

Enhver pasient skal få den beste behandlingen verden over

HMS og risiko

​Lær hvordan du kan identifisere og jobbe med risikoelementer i dine prosesser, oppgaver og aktiviteter gjennom et av våre kurs innen HMS og risikostyring.

Miljø og energi

Offentlig bekymring for miljø- og energispørsmål, strengere miljølovgivning og økt medieoppmerksomhet stiller større krav til bedrifter i dag

Risikohåndtering

Formålet med risikostyring er ikke å eliminere risiko, men å forstå den slik at du kan dra nytte av oppsiden og minimere nedsiden.

Samfunnsansvar

Samfunnet stiller høye krav til hvordan bedrifter arbeider med og rapporterer sitt samfunnsansvar. Våre kurs setter fokus på flere områder innenfor samfunnsansvar og er praktisk rettet for at du skal kunne jobbe effektivt for en trygg og bærekraftig fremtid.

Sjømat og mattrygghet

The food and beverage industry is moving to satisfy demands from international consumers and to open new market opportunities