Kvalitetsmerket SKREI
DNV inspiserer hvert år bedrifter som ønsker å selge fersk torsk av ekstraordinær kvalitet under kvalitetsmerket SKREI®.
Kvalitetsmerket SKREI
Etter å ha tilbrakt minst fem år i Barentshavet for å nå voksen alder, skrider (hvorav navnet skrei) torsken inn mot norskekysten, struttende av energi og klar for å føre slekten videre. Torskevandringen danner grunnlaget for Lofotfisket, som har vært det viktigste sesongfisket etter torsk i Norge siden vikingtiden. Den friske og smakfulle skreien er også kjent som kjærlighetsfisken, og har ry som kvalitetsmat langt utover Norges grenser.
For å sikre omdømmet til den norske skreien, har Norges sjømatråd sammen med næringen definert en Norsk Standard (NS 9406) som knyttes opp til dette varemerket. Varemerket skal sikre at skreien oppfyller de kvalitetskrav som standarden setter.
SKREIÒ er et beskyttet varemerke og er registrert av Norges sjømatråd. SKREIÒ-merket brukes aktivt i markedsføring av skrei fra Norge, og produkter med dette merket har vist seg å oppnå en høyere pris i markedet. 
Ifølge Norges sjømatråd har DNVs jevnlige og grundige revisjoner vært en forutsetning for å få SKREI®-ordningen opp på det høye nivået den er i dag. Gjennom revisjonene har pakkeriene og prosesseringsbedriftene som deltar i ordninga fått en solid forståelse av viktigheten ved å arbeide systematisk i forhold til standardens krav, og å dokumentere det arbeidet de gjør. DNVs uavhengige revisjoner har vært et viktig verktøy i det kollektive arbeidet med å sikre den høye kvaliteten av torsk som bærer SKREI®-logoen.  
Kontakt Norges sjømatråd for å delta i SKREIÒ-ordningen på e-post bardon.steene@seafood.no.
Mer informasjon om MSC
 
            MSC Chain of Custody Standard
Download our flyer
 
            MSC Principles and Criteria for sustainable fisheries
Download our flyer
Towards a Safe and Sustainable Food Supply Chain
Download our flyer
Marine Stewardship Council homepage
Certification and ecolabelling program for sustainable seafood
Brochure: MSC fisheries - Get Certified!
A practical guide to the Marine Stewardship Council’s fishery certification process
 
 
                                    