Tor E. Svensen forlater DNV GL

Tor E. Svensen, direktør ved konsernstaben i DNV GL, har bestemt seg for å fratre fra sin stilling med virkning fra 1. august 2016. Han vil fortsette innenfor maritim sektor – blant annet som professor ved universitetet i Strathclyde, Glasgow. Svensen har hatt en mer enn 20 år lang karriere i DNV / DNV GL, og har blant annet ledet det maritime forretningsområdet i mer enn et tiår.

Tor E. Svensen forlater DNV GL etter 23 år i selskapet. (Bildet kan lastes ned i bunnen av artikkelen.) (Kilde: DNV GL)

- Tor har gjort en fremragende innsats for DNV GL i løpet av sine 23 år i selskapet – en periode med store endringer for både industrien og for DNV GL, sier konsernsjef Remi Eriksen.

- Hans ledelse har hatt stor betydning for sikkerhet til sjøs og vår rolle som uavhengig klasseselskap for den maritime industrien. Hans kunnskap, drivkraft og engasjement har satt spor etter seg. Jeg vil på vegne av DNV GL takke ham for innsatsen og ønske ham alt hell og lykke i sine framtidige aktiviteter.

- I DNV GL har jeg fått muligheten til å ta fatt på utfordrende oppgaver verden rundt. Jeg er takknemlig for å ha fått muligheten til å samarbeide med gode kolleger og kunder innen så mange ulike felt, sier Tor E. Svensen.

Med gjennomføring av fusjonen og integreringen mellom DNV og GL, en vellykket innføring av nytt regelverk og et nytt DNV GL-konsern og maritimt ledelsesteam på plass, sier Svensen det nå er riktig tidspunkt for ham å tre til side. 

- Selv om jeg rundet 60 år i fjor, føler jeg meg for ung til å pensjonere meg helt og vil gjerne prøve noe annet mens jeg fortsatt kan, forklarer Svensen om sin motivasjon for å trekke seg fra rollen i DNV GL.

Blir professor på universitetet i Strathclyde

- Sjøsikkerhet er fortsatt en av mine hovedinteresser. På universitetet i Strathclyde vil jeg lede forskning om grensesnittet mellom politikk og reguleringer, og hvordan dette påvirker sikkerhet. Jeg vil også jobbe for å støtte det nye forskningssenteret for sikkerhet, som DNV GL skal etablere på Strathclyde sammen med RCCL og universitetet, og det vil sikkert bli andre oppdrag for den maritime industrien også, forteller han.

- Jeg vil fortsatt bli værende innen maritim industri og vil engasjere meg i aktiviteter som interesserer meg, og hvor jeg føler jeg kan bidra med min erfaring. 

Lang fartstid i DNV GL

Tor E. Svensen begynte i Det Norske Veritas (DNV) i 1993 og har siden hatt en rekke ulike lederstillinger, blant annet regionaldirektør i Singapore, teknisk direktør for Maritim og direktør for Maritim med ansvar for klassifisering og andre oppgaver for DNV Maritim verden rundt. 

Fra 2006 til 2012 var han visekonsernsjef i DNV-gruppen. Han har også vært sterkt involvert i arbeidet til «the International Association of Classification Societies» (IACS), som formann for IACS i perioden 2007–2008. 

Før han kom til DNV jobbet Svensen med forskning og ingeniørkonsultasjon i Storbritannia. Han tilbrakte også fire år ved Norsk Marineteknisk Forskningsinstitutt (MARINTEK) som leder for skipsteknologiavdelingen med ansvar for modelltesting og designutvikling. 

Tor E. Svensen ble uteksaminert fra universitetet i Newcastle upon Tyne i 1978 med en grad i “Naval Architecture and Shipbuilding”. I 1983 tok han en doktorgrad ved det samme universitetet. 

Om DNV GL

Med utgangspunkt i vårt mål om å sikre liv, eiendom og miljøet setter vi organisasjoner i stand til å fremme sikkerhet og bærekraft i sine virksomheter. Vi tilbyr klassifisering og tekniske sikkerhetstjenester sammen med programvare og uavhengig, sakkyndig rådgivning til bransjene innen maritim, olje & gass og energi. Vi tilbyr også sertifiseringstjenester til kunder over et bredt spekter av bransjer. DNV GL opererer i mer enn 100 land, der våre 16.000 fagfolk er dedikert til å hjelpe våre kunder med å gjøre verden tryggere, smartere og grønnere.

 

Image - Tor E. Svensen retires from DNV

Download the hi-res JPG, 2 MB