Skip to content

Ferrari sertifisert for den nye ISO 9001

DNV GL har sertifisert Ferrari til ISO 9001: 2015, noe som gjør Ferrari et av de aller første selskapene til å bli sertifisert etter den nye versjonen av standarden for kvalitetsstyringssystem.

Bare noen få dager etter utgivelsen av denne standarden, er den italienske bilprodusenten fra Maranello blant de første organisasjonene i Italia og resten av verden for å bli sertifisert etter den av det internasjonale sertifiseringselskapet DNV GL. I den nye standarden som ble publisert den 23. september 2015, har kvalitetskonseptet utviklet seg fra samsvar til bærekraft.

Nicola Privato, regionsjef i DNV GL – Business Assurance, sier "Jeg er veldig stolt over å ha vært i stand til å følge Ferrari i prosessen fram mot resertifisering. På Maranello har de vært i fremste rekke og i stand til å få sertifisering bare noen dager etter ISO-publisering av den nye standarden og dens spesifikke krav."

Hjemmet til “den steilende hingsten” har også vært i forkant av utviklingen når det gjelder andre nye elementer i standarden, slike som er knyttet til risikobasert tenkning, og en systematisk proaktiv og forebyggende tilnærming til risikostyring som hjelper bedrifter å identifisere mulige fremtidige muligheter.

Risikobasert sertifisering siden 1996

DNV GL leverte den første ISO 9001-sertifiseringen til Ferrari i 1996. Siden da har DNV GL basert det årlige revisjonsarbeidet på Risk Based Certification™ metodikk, som i tillegg til standard samsvarskontroll, tar hensyn til de spesifikke risikoer i hvert enkelt selskap.

Denne tilnærmingen har tillatt Ferrari å arbeide i forkant av regelverket og få den nye sertifiseringen i hovedsak på samme tid som den standard slippes.

Bilder: Ferrari

Ytterligere informasjon

 

2015-versjoner av ISO 9001-standarden

Les mer om standarden og om hvordan DNV GL kan bidra ...