DNV GL kåret til årets mest innovative virksomhet

Innovasjonsmagasinet har i samarbeid med Innovation Forum Norway kåret landets 25 mest ledende innovasjonsfyrtårn. På toppen av listen troner DNV GL.

Konsernsjef i DNV GL, Remi Eriksen.

Innovasjonsmagasinet er Norges ledende magasin om innovasjon, og har mer enn 25.000 lesere. For andre året på rad presenterer de landets 25 mest innovative virksomheter; i 2016 har de utpekt DNV GL som landets innovasjonsfyrtårn. 

- Vi er stolt av å bli utnevnt til årets mest innovative virksomhet av Innovasjonsmagasinet. I DNV GL ser vi det som vår oppgave å se inn i framtiden; vi gjør dette utallige ganger hver dag når vi svarer på spørsmål som «Er dette designet riktig?», «Er denne sikkerhetsbarrieren tilstrekkelig?», «Vil denne komponenten fungere slik den skal?», «Hvilken innvirkning vil denne beslutningen ha på miljøet» og «Når vil denne teknologien bli tatt i bruk og skalert?», forteller konsernsjef i DNV GL, Remi Eriksen.

- Vi mener verden står foran en teknologisk drevet revolusjon; en ny «renessanse» innen industriell utvikling med økt bruk av cyber-fysiske systemer. De tre viktigste nøkkelordene for de neste årene er standardisering, dekarbonisering og digitalisering. I løpet av de neste ti årene vil konsepter som automatisering og datadrevet innsikt få en reell betydning og skalering. Dette representerer et hav av muligheter for oss alle – og er en av hovedårsakene til at vi i DNV GL legger så stor vekt på forskning og utvikling, og til at vi har samarbeidsprosjekter på tvers av industrier i tett samspill med våre kunder. DNV GL er unikt posisjonert for å bidra til å korte ned tiden det tar fra innovasjon til implementering av ny teknologi. At vårt arbeid nå blir anerkjent og synliggjort av Innovasjonsmagasinet er veldig gledelig, sier konsernsjefen.

Norges innovasjonsfyrtårn - den ledende innovative virksomheten vil også bli presentert på Innovasjonsdagen, som går av stabelen i Oslo 6. september.

Juryens begrunnelse

Norges 25 mest innovative selskap blir presentert i Innovasjonsmagasinets trykte og digitale utgave, som begge er tilgjengelig fra 1. september. I tillegg til DNV GL, finner vi selskap som Norwegian, Schibsted Media Group, Snøhetta og Jotun på toppen av listen.

Juryen begrunner valget av DNV GL som den mest ledende innovative virksomheten i 2016 slik:

«Drevet fram av målet om å sikre liv, verdier og miljøet har den norske stiftelsen DNV GL, som i 2014 feiret 150 år, blitt verdens største aktør innen sertifisering, sikkerhet og bærekraft til maritim sektor, til olje- og gassektoren og til energibedrifter. Med ny leder og tidenes oljenedtur fortsetter de arbeidet med å bistå kunder for å gjøre verden sikrere, smartere og grønnere. Vi mener at DNV GL under ledelse av storbonden Remi Eriksen fortsetter å så for framtiden. Klar vinner som praktiserer innovasjon på en måte Norge kan være stolt av, også i FN’s storsal.»

Vil du lære mer om hvordan DNV GL jobber med innovasjon?

Nedenfor finner du en oversikt over noen av våre prosjekter og satsinger. 


Innovasjonsmagasinet – årets ledende innovasjonsfyrtårn

Bestill årets utgave av Innovasjonsmagasinet på magasinets nettside.