Skip to content

IATF 16949 - bilkvalitetsstyring

Demonstrer din evne til å effektivt og produktivt oppfylle kundens krav.

IATF 16949-standarden, som er spesifikk for bilindustrien, gir kvalitetsstyringssystemprosesskrav som fremmer kontinuerlig forbedring, defektforebyggelse og reduksjon av variasjon og sløsing i forsyningskjeden.

Sertifisering etter IATF 16949, som ofte er en forutsetning for kontraktinngåelse, beviser at selskapet har blitt revidert mot og funnet å være i samsvar med kravene i standarden.

Hva er IATF 16949?

Standarden ble utviklet i fellesskap av medlemmer av International Automotive Task Force (IATF) og innlevert til Den internasjonale standardiseringsorganisasjonen (ISO) for godkjenning og publisering.

IATF 16946 er basert på ISO 9001 og nasjonale bilkvalitetsstandarder og kan lett integreres med andre administrasjonssystemstandarder. Mens ISO 9001 fokuserer på kundetilfredshet, fokuserer IATF 16949 på kundespesifikke krav som håndterer kontinuerlig forbedring, defektforebyggelse og reduksjon av variasjon og sløsing i forsyningskjeden. Den gjør det mulig med en kontinuerlig prosess for å hjelpe til å identifisere, rapportere og forbedre områder i administrasjonssystemet og relevante forretningsprosesser.

Standarden gjelder enhver organisasjon som produserer komponenter, enheter og deler for forsyning til bilindustrien, som dekker hele forsyningskjeden over hele verden.

Fordeler med å bli sertifisert

Sertifisering er ofte er en forutsetning for kontraktinngåelse. En leverandør med et IATF 16949-sertifikat utstedt av DNV legges automatisk inn i tilsvarende verdensomspennende database. Den brukes eksklusivt av originalutstyrsprodusenter (OEM) for at de skal holde seg oppdatert om sertifiseringsstatusen og ytelsen til sine leverandører.

IATF 16949-sertifiseringen hjelper selskaper med følgende:

  • Forbedre prosesser og produktkvalitet.
  • Redusere behovet for flere andre- og tredjeparts revisjoner.
  • Øke tryggheten ved innlegging av bud på globale oppdragskontrakter.
  • Garantere troverdighet ved innlegging av bud på oppdragskontrakter.
  • Redusere produksjonsvariasjoner og forbedre produksjonseffektiviteten, noe som positivt kan påvirke sluttresultatene.

Komme i gang

Før du søker om sertifisering, må du implementere et effektivt kvalitetsstyringssystem som er i samsvar med IATF 16949-standardkravene. Som et akkreditert tredjeparts sertifiseringsorgan, kan DNV støtte deg ved alle punkter fra opplæring til selvvurderingsverktøy, mangelanalyse for sertifisering.

Finn ut mer om hvordan du kommer i gang på veien til sertifisering.

Mer informasjon

  IATF 16949 - Automotive quality management

IATF 16949 - Automotive quality management

Last ned en brosjyre

  Kurs

Kurs

Oivalluksia aktiivisessa oppimisympäristössä

  Lisäarvoa sinulle

Lisäarvoa sinulle

Les mer om den digitale kundeopplevelsen her