Skip to content

Utenriksminister og ordfører åpnet nytt, miljøvennlig Veritas bygg

Høvik 2017 06 13: Utenriksminister Børge Brende sammen med Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog foretok i dag den offisielle åpningen av Veritas 3. Bygget består av 10.000 kvadratmeter kontorlokaler og utgjør sammen med de øvrige byggene på Høvik i Bærum, DNV GLs hovedkontor.

DNV GL er sannsynligvis Norges mest internasjonale selskap - til stede i over 100 land. Samtidig har selskapet sin lokale tilhørighet. I mer enn 40 år har DNV GL (tidligere Det Norske Veritas) hatt sitt hovedkontor på Høvik i Bærum. At utenriksminister Brende og ordfører Hammer Krog sammen foretok snorklipping utgjorde en klar symbolikk.

Det nye bygget består av 10.000 kvadratmeter kontorlokaler med tilhørende fasiliteter. Nybygget er bygget til miljøstandarden BREEAM Excellent og energiklassen passiv-hus – de beste og mest fremtidsrettede energi- og miljøstandarder. 

I følge Norwegian Green Building Council (NGBC), som har ansvaret for sertifisering er BREEAM den mest brukte merkeordningen for miljøvennlige bygg. Medregnet de 10.000 kvadratmeterne for Veritas 3, er nå i alt en million kvadratmeter sertifisert i Norge i henhold til denne standarden.

Samtidig med utbyggingen av det nye kontorbygget er også et nytt underjordisk parkeringshus ferdigstilt. Dette kan gi plass for til sammen 200 biler, hvorav 100 av de nye parkeringsplassene er tilpasset og har lademulighet for null utslippsbiler. Til sammen er nå 150 el-bil plasser tilgjengelig på Veritas-senteret for selskapets ansatte.

Det er også tilrettelagt for bruk av sykkel til og fra jobb – sommer som vinter. Det nye bygget inneholder innendørs sykkelparkering med tilhørende vaskeplass for sykler og dusj og garderober.

Av DNV GLs totale 13.250 ansatte – jobber i alt 1.815 personer fra til sammen 55 ulike land ved hovedkontoret på Høvik. Om lag 470 av disse vil ha sin arbeidsplass i det nye bygget. Veritas 3 rommer også møterom, ny kantine og en konferansehall med plass til 270 stoler.

Opening of Veritas 3 - ribbon cutting 1134pxl

Ved åpningen av Veritas 3: (fra venstre) DNV GL President & CEO Remi Eriksen, Leif-Arne Langøy, styreleder DNV GL, utenriksminister Børge Brende, og Lisbeth Hammer Krog, ordfører i Bærum. 

Veritas 3

 

Last ned bilder fra åpningen og av selve bygget her