Skip to content

Svensk rekefiske er MSC-sertifisert

Det svenske rekefisket er blitt uavhengig sertifisert etter MSCs (Marine Stewardship Council's) miljøstandard for bærekraftig fiske som den første i Skagerrak, Kattegat og Norskerenna.

Det svenske rekefisket er blitt uavhengig sertifisert etter MSC miljøstandard for bærekraftig fiske som den første i Skagerrak, Kattegat og Norskerenna.

Svenske forbrukere vil om kort tid finne reker fra bærekraftige kilder i butikker. Etter en 20 måneder lang vurderingsperiode er fiskeriene som opererer på den svenske vestkysten og utenfor norskekysten nylig fått MSC-sertifisering. Informasjon om bestander, kilder og miljømessige aspekter er blitt grundig gjennomgått av DNV GLs og har blitt funnet i overensstemmelse med kravene i MSC-standarden for bærekraftig fiske.

"Vi er glade for å kunne tilby MSC-sertifisert reker. Våre kunder blir stadig mer bekymret for marint liv og miljø, og det er viktig for oss å vise at våre reker er hentet på et bærekraftig vis", sier Henrik Johansson fra den svenske Fiskeauksjonen, som koordinerer sertifiseringsprosessen.

Arbeidet med sertifikatet er likevel ikke helt fullført. Fiskerier som er MSC-sertifiserte får tilleggskrav om at de må fullføre visse forpliktelser innen en viss tidsramme. Slik sørger MSC-standarden for kontinuerlige forbedringer.

Les mer

 

MSC Principles and Criteria for Sustainable Fishing