Ny bok forklarer meteorologi for fagfolk innen vindkraft

Paris, 18. november: Dr Lars Landberg, meteorolog ved DNV GL, har skrevet en bok som vil hjelpe ikke-meteorologer til å forstå de kritiske begrepene som ligger til grunn for suksess innen vindenergi-teknologi og -prosjekter.

– Den grunnleggende meteorologien betyr suksess eller fiasko for vindprosjekter, sier Lars Landberg. Men mange av bransjens beslutningstakere mangler en klar kilde som kan forklare de viktige teoretiske begreper de trenger.

Book_cover_300x401– I “Meteorologi for Wind Energy: En introduksjon” har jeg fokusert på kravene i bransjen, å forklare de viktigste begrepene som er direkte relevante for kommersielle prosjekter. Dette fokuset gjør læring enklere og raskere – det er ikke nødvendig å vasse gjennom store, generelle tekster prøver å finne ut hva som er virkelig relevant for den praktiske anvendelsen av meteorologi, forklarer han.

Lars Landberg trekker på over 25 års erfaring som forsker, konsulent og lærer i vindenergi-sektoren. Han ønsker å gi leserne en forståelse av vær og dataanalyse og de verktøyene som brukes for å forstå det. Den 224 siders boken starter med en forklaring på hvordan vind skapes og hvordan den måles. Vindegenskaper som strøm i alle atmosfæriske skalaer blir undersøkt, etterfulgt av en diskusjon om modellering, oppløsning og nøyaktighet.

– Leseren blir ledet gjennom meget enkle konsepter fram til mer avanserte teorier ved bruk av eksempler. Teoretiske forklaringer og praktisk veiledning gjør boken til en referansetekst for utviklere, utstyrsprodusenter, konsulenter og prosjektledere, sier Landberg.

Meteorologi for Wind Energy: En introduksjon er utgitt av Wiley og ble lansert på den årlige European Wind Energy konferanse i Paris i dag – 18 november.

Om Dr. Lars Landberg
Lars Landberg har jobbet i vindkraftfeltet siden 1989. De første 18 år ved Risø National Laboratory (nå DTU Wind), et forskningslaboratorium i Danmark. I 2007 gikk han til Garrad Hassan, som senere har blitt en del av DNV GL. Hans viktigste kompetanseområder er vindressursberegning og kortsiktig prediksjon av vindkraft. Lars Landberg har en doktorgrad i fysikk og geofysikk ved Universitetet i København og en MBA fra Warwick Business School, Storbritannia.

Om DNV GL
Med utgangspunkt i vårt mål om å sikre liv, eiendom og miljøet setter vi organisasjoner i stand til å fremme sikkerhet og bærekraft i sine virksomheter. Vi tilbyr klassifisering og tekniske sikkerhetstjenester sammen med programvare og uavhengig, sakkyndig rådgivning til bransjene innen maritim, olje & gass og energi. Vi tilbyr også sertifiseringstjenester til kunder over et bredt spekter av bransjer. DNV GL opererer i mer enn 100 land, der våre 16.000 fagfolk er dedikert til å hjelpe våre kunder med å gjøre verden tryggere, smartere og grønnere.

Om DNV GL R & I
DNV GL er en ledende teknologisk innovatør, som identifiserer sannsynlig utvikling innen teknologi og risiko. Vi har solid kompetanse i samspillet mellom teknologi, komplekse systemer og mennesker i sikkerhetskritiske bransjer – og i hvordan disse faktorene kan kombineres for effektive og bærekraftige resultater. Vår evne til å tilføre verdi er drevet av et bransjeledende forskning og innovasjonsprogram. I dag er dette i hovedsak fokusert på temaene nettverkstilkobling og store data, samt klimaendringer og fremtidens energimiks.