DNV GL inspirerer framtidens innovatører
DNV GL har tro på morgendagens innovatører og samarbeider med utdanningsinstitusjoner og studentorganisasjoner. Sist uke var fire kloke hoder fra NTNU på besøk hos DNV GL etter å ha vunnet en konkurranse i regi av Teknologiporten i februar.
DNV GL har lang tradisjon for å samarbeide både med utdanningsinstitusjoner og studentorganisasjoner og deltar på en rekke studentarrangementer og karrieredager.
- Det er viktig for oss å motivere og engasjere studenter. Ikke bare for at de skal se på DNV GL som en attraktiv arbeidsgiver, men også for å inspirere til at de velger fag vi som samfunn har bruk for i framtiden, forteller Håkon Svebak i DNV GL.
- For oss er et tett samarbeid med studenter et viktig bidrag for å vise dem hvilke spennende og innovative muligheter og utfordringer vi kan tilby. Dessuten kan vi lære mye av studenter som ofte stiller med blanke ark og tenker mer fritt når de får bryne seg på reelle og viktige problemstillinger.
Hver sommer gjennomføres et sommerprosjekt hos DNV GL på Høvik der et knippe unge prosjektdeltakere får ta fatt på en spennende utfordring i samarbeid med kunnskapsrike ingeniører og risikoanalytikere fra DNV GL. Du kan lese mer om sommerprosjektet på våre karrieresider.
NTNU-studenter på besøk hos DNV GL
I februar arrangerte den studentdrevne organisasjonen Teknologiporten en konkurranse under karrieremessen «Prospective» med temaet «Norge mot 2050». Studentteamene som deltok i konkurransen hadde 20 minutter på seg til å besvare en oppgave om framtidens jobbhverdag, og vinnertemaet utmerket seg både under konkurransen og med presentasjonen av sitt bidrag.
- Vi ser at dagens studenter har mange gode ideer til hvordan utfordringer kan løses. I tillegg er de opptatt av å velge en jobb der de kan utgjøre en forskjell og bidra til en bedre framtid. Dette kom også tydelig fram blant studentene i konkurransen, forklarer Kristina Dahlberg i DNV GL.
Vinnerteamet besøkte sist uke DNV GLs hovedkontor på Høvik og fikk innblikk i hvordan virksomheten jobber med alt fra framtidens utfordringer og bærekraftighet til datasmarte løsninger, skadeanalyser, risikovurdering og tekniske beregninger i tillegg til klassifisering.
- DNV GL viser de er fremtidsrettet. Er du ikke tre steg foran har du tapt, sa NTNU-studenten Magnus Andersen etter besøket.
Fordi temaet for karrieremessen i Trondheim var «Norge mot 2050» fikk vinnerstudentene en introduksjon til Technology Outlook 2025 - DNV GLs femårlige rapport som presenterer et overblikk over hvilke teknologiske framspring og markedstrender vi kan forvente å se i det neste tiåret. En rød tråd gjennom denne rapporten, som strekker seg frem til 2025, er en økende grad av digitalisering. Du kan lese mer om Technology Outlook 2025 på rapportens informasjonssider.
Fra risiko til mulighet – for å inspirere studenter
Prospective er ikke det eneste arrangementet DNV GL har hatt med NTNU-studenter. I vinter arrangerte DNV GL «Opportunity day» i Trondheim i forbindelse med DNV GL-rapporten «Global Opportunity Report 2016».
Fra fem globale risikoer til 15 muligheter – det er essensen av rapporten, som er laget på bakgrunn av en undersøkelse blant 5.567 ledere fra privat næringsliv, myndigheter og frivillige organisasjoner på tvers av fem kontinenter.
Arrangementet i Trondheim skulle utfordre og inspirere studenter til å engasjere seg i framtidens muligheter og oppfordre dem til å tenke innovativt – som student og i sine kommende karrierer.