Barbara Frencia valgt til nestleder i IIOC

Den uavhengige internasjonale sertifiseringsorganisasjonen IIOC (Independent International Organisation for Certification) er en bransjeorganisasjon for viktige internasjonale sertifiseringsorganer.

IIOCs leder, Marcus Long, er glad for å kunne bekrefte at Barbara Frencia, administrerende direktør for Business Assurance i DNV, er utnevnt til nestleder og utsett til å overta ledervervet i organisasjonen. 

– Det gleder meg at Barbara overtar rollen som nestleder frem mot 2024, når hun skal overta lederrollen i IIOC. Barbara har vært et flott tilskudd til IIOCs styre siden hun kom inn i 2021, og vil fortsette å bidra til de viktigste prioriteringene som IIOC skal jobbe med for IIOC-medlemmenes kunder og interessenter, sier Marcus Long. 

IIOC representerer internasjonale sertifiseringsorganer og har som visjon å fremme verdien av akkreditert sertifisering av høy kvalitet samt andre attestasjonstjenester for å sikre kostnadseffektiv levering av fordeler med høy kvalitet til alle klienter og deres kunder og interessenter. 

Fra oppstarten i 1993 har IIOC representert medlemmenes syn på problemer med sertifiserings- og attestasjonstjenester, og leverer tekniske innspill som påvirker beslutningene som fattes på dette feltet. Internasjonale sertifiseringsorganer samt nasjonale og regionale sertifiseringsforeninger som deler og støtter IIOCs mål, kan bli medlemmer i organisasjonen.  

– Jeg er beæret over at kollegaene mine har valgt meg til nestleder i IIOC og kandidat til ledervervet. Ledelsessystemer og sertifisering blir stadig viktigere for at selskaper skal kunne håndtere og redusere risiko, sikre kontinuitet i virksomheten og bygge opp motstandskraft. Å styrke kvaliteten på akkreditert sertifisering er viktig for å hjelpe bedrifter med å bygge sikkerhet og tillit hos interessentene, sier Barbara Frencia. 

Besøk IIOCs nettsted.