BRCGS global standard for matsikkerhet

Forbedre din evne til å kontinuerlig imøtekomme kundens forventninger til matsikkerhet og -kvalitet, samtidig som du reduserer kostnader for forsyningskjedeadministrasjon.

Sertifisering av matproduksjonssystemet til BRCGS matsikkerhetsstandard demonstrerer ditt engasjement for produktsikkerhet, kvalitet og lovoverholdelse, samt for å garantere beskyttelse av kunden.

Standarden gir spesifikke krav for et ledelsessystem for matproduksjon og -pakning som vil forbedre din evne til å konsistent levere produkter og tjenester som oppfyller kundens, samt pålagte og lovbestemte krav.

Hva er BRCGS global standard for matsikkerhet?

BRCGS global standard for matsikkerhet er en av driftskostnadsverktøyene som hyppigst brukes over hele verden for forsiktighet og leverandørgodkjenning. Standarden, som først ble utviklet i 1998 av British Retail Consortium, forbedres regelmessig, ved å involvere internasjonale interessenter i forsyningskjeden. I dag er det et globalt verktøy som er basert på de nyeste og oppdaterte matsikkerhetsstandardene og -metodene, og det er anerkjent av Global Food Safety Initiative – GFSI.

Det hjelper selskaper til å velge og kvalifisere leverandørene sine og gir et rammeverk for å administrere produktsikkerhet, integritet, lovmessighet og kvalitet i mat- og matingrediensproduksjon, behandling og pakningsindustri.

Kravene i standarden er knyttet til kvalitetsstyringssystemet, HACCP-systemet og relevante forutsetningsprogrammer, blant annet kravene til god produksjonspraksis (GMP) og god hygienepraksis (GHP).

Sertifisering etter den globale standarden omfatter vurdering av selskapets områder, driftssystemer og prosedyrer mot kravene til standarden. Standarden er regelmessig revidert, og det å opprettholde sertifisering krever overholdelse av nyeste versjon av standarden.

I tillegg til den globale kjernestandarden for matsikkerhet er det et område for ekstra moduler som kan legges til normale revisjonsprosesser som dekker aspekter som spesifikke geografiske krav eller spesielle markedsbestemmelser.

Fordeler med å bli sertifisert

Sertifisering etter BRCGS global standard for matsikkerhet av en tredjepart er et krav for de fleste forhandlere og merkeeiere, samt for matbehandlere. Som følge av sertifiseringen kan organisasjonen:

  • Gi tegn på engasjement, og i tilfelle matsikkerhetshendelse, juridisk forsvar innenfor rammen av "forsiktighetskonseptet".
  • Bygg og driv et ledelsessystem som er i stand til å bedre oppfylle matkvalitets-/sikkerhetskrav og juridisk compliance, i landene der det ferdige produktet selges eller forbrukes.
  • Gi et verktøy for forbedring av matsikkerhetsytelsen, samt midler til å overvåke og måle matsikkerhetsytelsen effektivt.
  • Tilrettelegge for reduksjoner i produktavfall, ny bearbeiding og tilbakekalling.

Komme i gang

For å bli sertifisert må du først implementere de påkrevde modulene i et system som er i samsvar med standardens krav. DNV er et akkreditert tredjeparts sertifiseringsorgan og kan hjelpe deg i løpet av reisen, med start fra relevant opplæring til egenvurderinger, mangelanalyse og sertifiseringstjenester.

Finn ut mer om hvordan du kommer i gang på veien til sertifisering.

Mer informasjon

  BRCGS Global Standard for Food Safety

BRCGS Global Standard for Food Safety

Last ned en brosjyre

  Kurs

Kurs

Oivalluksia aktiivisessa oppimisympäristössä

  Lisäarvoa sinulle

Lisäarvoa sinulle

Les mer om den digitale kundeopplevelsen her

  Global Food Safety Initiative

Global Food Safety Initiative

Besøk GFSI-siden