DNV støtter Olympiatoppens satsning mot OL i Paris

DNV blir samarbeidspartner av Summit 2024, som er Norges Idrettsforbund og Olympiatoppens satsning for å løfte ti utvalgte idrettsgrener i jakten på marginer og suksess i sommer-OL og Paralympics (PL) i Paris 2024.

Remi Eriksen, konsernsjef og administrerende direktør i DNV

De ti idrettene i Summit 2024 inkluderer paraidretter og innbefatter svømming, kampsport, padling, triatlon, seiling, roing, bryting, skyting, skateboard og bordtennis. Her skal totalt 130 norske utøvere kjempe om en startplass og medaljer i OL/PL. Summit 2024 satsningen skal bidra til å øke medaljesjansene for idretter som har begrenset med ressurser. 

«Vi ønsker å støtte dette dugnadsprosjektet for å styrke mangfoldet av idretter som kan konkurrere på den ypperste internasjonale arena. DNV har verdensledende tekniske eksperter på en lang rekke områder, og vi vet hva som kreves for å bli best i verden. Vi deler Summit 2024 sin visjon om samarbeid på tvers, mangfold og dedikasjon for å skape resultater i den absolutte verdensklasse», sier Remi Eriksen, konsernsjef i DNV.

«Vi i Olympiatoppen og idrettene i Summit 2024 er svært glade og stolte over at et så velrennomert og fremoverlent selskap som DNV støtter opp under dette unike utviklingsprosjektet. Dette partnerskapet åpner nye muligheter for utøverne i jakten på marginene fram mot lekene i Paris», sier Tore Øvrebø, , Toppidrettssjef, Olympiatoppen» 


Ikke bare idretten som har Paris-mål 

Det vil kreve en enorm og målrettet innsats, fokus på detaljer, besluttsomhet og dedikasjon, men også samarbeid, for at de norske toppidrettsøvere skal kunne nå sine mål i OL/PL i Paris. Det samme kreves for at verden skal nå Paris-målene om å begrense global oppvarming til 1.5 grader innen 2100. DNV ønsker å bidra til begge.

«En betydelig del av vår forretning handler om å hjelpe våre kunder med det grønne skiftet, og vi investerer store midler i forskning på dette feltet. DNVs analyse viser, at vi ikke når klimamålene med mindre vi gjør en kjempeinnsats på kort sikt. Så Summit 2024s mer kortsiktige Paris-mål kan kanskje bidra til samtidig å sette søkelys på FNs mer langsiktige klimamål», sier Remi Eriksen.


Olympiatoppen og norske OL-håp besøkte DNV

Tre av idrettsutøverne , toppidrettsjefen i Olympiatoppen og en tidligere OL gullvinner besøkte DNV på Høvik i siste uke. De pratet om det nye samarbeidet mellom DNV og Olympiatoppen med landssjef Tommy Bjørnsen og Chief Communications Officer Ulrike Haugen.