Slik landet Vilde drømmejobben

For et par år siden var Vilde Nyrønning Strøm ferdig med en Master i matematikk og informatikk fra Universitetet i Oslo. Etter det, har karrieren hennes fått rakettfart, og hun møter oss på det som har blitt hennes andre hjem; DNVs storslåtte campus på Høvik.

Vilde Nyrønning Strøm working

Life at DNV

Discover career stories

Click here

Etter å ha vært igjennom en håndfull intervjuer falt valget på DNV, tidligere Veritas, der hun gikk rett inn i den faste stillingen som «Graduate i Cyber Security».

Hun var ikke i tvil om at dette, det var stedet hun skulle satse på. Det gode inntrykket startet tidlig i prosessen, og fortsatte.

– Intervjuprosessen var veldig god sammenlignet med andre steder jeg var. Magefølelsen her var jo definitivt den beste, innrømmer hun. 


DNV klatret tidligere i år til topps i en uavhengig kåring av Norges mest attraktive arbeidsgivere, foran flere kjente virksomheter i landet. Spennende arbeidsoppgaver, et svært godt arbeidsmiljø og gode karrieremuligheter ble trukket frem i begrunnelsen.  


– Jeg likte spesielt godt at det er fokus på faglig utvikling, og at det settes like stor pris på om du ønsker å utvikle deg faglig fremfor å gå den vanlige leder-stien. De solgte seg bra inn på alle de ulike mulighetene internt i selskapet, og de har definitivt levd opp til lovnadene, bekrefter Vilde. 

Selskapet er mest kjent for kjernevirksomheten innen klassifisering av skip, sertifisering, testing og rådgivning, og jobber i dag aktivt med digitialsering av egne tjenester og industriene de er engasjert i. Sentralt i dette er kombinasjon av tradisjonell fagkompetanse med nye muligheter innenfor anvendt IT. 


Se våre ledige stillinger innen IT.


Fleksibel arbeidsplass  

Siden Vildes utdanning ikke var spesialisert innenfor et spesifikt felt innen IT, så har fleksibiliteten internt vært gull verdt. 

– Vi er jo et selskap som leverer tjenester for å håndtere og minimere risiko, hvor IT og digitale løsninger utgjør en større og større del av jobbhverdagen vår. Å få lære om sikkerhetsaspektet rundt kritisk infrastruktur og digitale trusler har vært veldig nyttig og spennende. Som konsulent blir du del av mange forskjellige prosjekter, og i mitt første halvår fikk jeg også øynene opp for en annen ekspertise vi har i DNV.


Vilde jobber nå fortsatt i samme forretningsområde, Digital Solutions, men under en ny avdeling som tilbyr konsulenttjenester innenfor Information Risk Management. Digital Solutions fungerer som en brobygger mellom alle forretningsområdene, og leverer programvare og digitale løsninger på tvers av industrier og fagfelt. Information Risk Management har fokus på modelering og strukturering av data i nye IT-løsninger. 

– Akkurat nå jobber jeg mye med datakvalitet og representasjon av kunnskap på en strukturert måte som datamaskinen kan forstå. Dette er et underdomene av AI (Artifical Intelligence), som er kjent som «knowledge representation and reasoning». Vi jobber med store, omfattende prosjekter, hvor potensialet for automasjon er enormt, forteller Vilde engasjert.  

Hun forteller at dette også var tema for årets sommerprosjekt som hun var prosjektleder for, en rolle som var helt ny for matematikeren. 

– Det var veldig spennende å få prøve noe helt nytt, ledelse og «soft skills» generelt kommer utrolig godt med som konsulent. Sommerprosjektet har også vært veldig verdifullt for oss som selskap. Det ga meg veldig mye input til det videre arbeidet, men jeg skal innrømme at jeg klødde i fingrene etter å ta tak i det faglige, forteller konsulenten, som innimellom møter og andre arbeidsoppgaver koder en prototype knyttet til en helt ny løsning for hvordan standarder og krav skal leveres til industrien.


Her er Vildes fem tips til jobbsøkere

#1– Vær tydelig på hva du selv ønsker!

Selvfølgelig skal man være attraktiv for arbeidsgiver, men husk at du som student også er attraktiv, så ikke være redd for å stille spørsmål. Det er veldig viktig, tror jeg. «Like mye som at du skal passe for bedriften, så skal bedriften passe for deg».


#2– Vis fram hvem du er som person!

Litt klisjé, men man må framstå som den man er og fronte de interessene man har i intervjusituasjoner, så man får en jobb som passer best mulig for deg. Som student er arbeidsmarkedet veldig nytt, og jeg følte selv veldig på det at man skal framstå fra sin beste side.


#3– Ha alt det formelle på plass!

Da jeg hadde rekrutteringsansvar for sommerprosjektet, var det veldig mange som glemte å legge ved de vanlige tingene som CV, karakterer, og lignende. Det kan skje den beste kandidaten. Så du kan aldri sjekke for mange ganger at du har svart på alt i jobbannonsen, ellers kan du miste en god mulighet.

 

Når du endelig har landet jobben, mener Vilde at du bør...

#4– Følge dine interesser, det tjener både du og arbeidsgiver på!

For eksempel her i DNV er det så utrolig mange muligheter internt, og du er på ingen måte låst til arbeidsoppgavene. Så lenge man søker nye utfordringer, finner en vei som er spennende, og sier ifra om hva man vil, så tror jeg man vil få en fantastisk jobb.


#5– Hvis du ikke gir utrykk for hva du vil forme jobben til, er det ingen som leser tankene dine!

Jeg tror veldig mange nyutdannede føler at de som nyansatt ikke kan si ifra om hva de vil eller ønsker, men det stemmer ikke. Selv om det selvfølgelig både kan være skummelt og ubehagelig, så er det du selv som former din egen jobb.

Life at DNV

Discover career stories

Click here
Vilde Nyrønning Strøm
Intervju med Thomas Almestad, Veracity Summer Intern
Intervju med Kristine Wahl, Veracity Summer Intern
Intervju med Utkurbek Safaev, Veracity Summer Intern

Hackerne blir farligere

– Bransjekunnskap er avgjørende for å beskytte kritisk infrastruktur

Selvkjørende skip - ReVolt

– Selvkjørende skip langs norskekysten innen 10 år

Ledige stillinger

Se våre ledige stillinger innen IT her

Gratis e-bøker

Vi tilbyr gratis e-bøker

Video om Cyber Security

Se video om Cyber Security og hvordan det er å være nyansatt i teamet

Video om Veracity

Se video om Veracity og hvordan det er å ha sommerjobb der